Cea mai buna facultate de informatica din Bucuresti

Facultatea de Matematica si Informatica (UniBuc)

Aceasta facultate din cadrul Universitatii Bucuresti este in topul alegerilor cand vine vorba de informatica. Universitatea Bucuresti este prezenta ani la rand in topurile celor mai bune universitati din Romania asa ca nu poti sa gresesti mergand la facultatile din cadrul sau. Ea este depasita poate doar de UBB Cluj.

Admitere

Pentru admitere se iau in considerare nota de bacalaureat dar si cea de la proba scrisa. Rezultatele de la olimpiade sau concursuri scolare conteaza si ele. Mai jos este formula de calcul a Medieri de Admitere (MA) care se calculează cu două zecimale, prin trunchiere.


Media de Admitere = (0.2 × Media BAC) + (0.8 × min(10, 0.5 × M + 0.5 × S + min(2, P))

  • M este nota de la proba scrisa pentru subiectul obligatoriu de Matematica;
  • S este  nota de la proba scrisa pentru subiectul de specialitate;
    • candidatii care s-au inscris numai la domeniul Matematica pot alege intre subiectul de Informatica si unul din cele doua subiecte de Matematica diferite de cel ales anterior;
    • candidatii care s-au inscris numai la domeniul Informatica vor rezolva obligatoriu subiectul de Informatica;
    • candidatii care s-au inscris numai la domeniul Calculatoare si Tehnologia Informatiei pot alege intre subiectul de Informatica si subiectul de Fizica;
    • candidații care s-au inscris la mai multe domenii vor rezolva obligatoriu subiectul de Informatica;
  • P este un punctaj un punctaj bazat pe rezultatele la olimpiadele si concursurile scolare de specialitate (daca exista);

Taxe

Pentru studentii care nu au prins un loc la buget voi lista mai jos taxele anuale. Aceste taxe se platesc pe semestru (adica in 2 rate).

  • Informatica (cu frecventa) – 4000 lei / an
  • Calculatoare si Tehnologia Informatiilor (cu frecventa) – 4400 lei / an
  • Oricare specializare fara frecventa – 3600 lei / an

Pentru nivelul de master taxele sunt de 5000 lei / an cu frecventa sau 4000 lei / an fara frecventa.

Programa educationala nivel licenta

Specializarile pentru care poti opta sunt Informatica (un mix de matematica si informatica) si Calculatoare si Tehnologia Informatiilor (un mix de matematica, informatica si electronica).

Pentru specializare Informatica (3 ani) cursurile vor fi urmatoarele (lista completa):

  1. In primul an vei avea mai multe cursuri de matematica (Structuri Algebrice, Logica Matematica sau Calcul Diferntial) dar si cursuri de informatica (Programarea Web, OOP sau Algoritmi)
  2. In anul 2 vei avea mai putine cursuri de matematica (Statistica si Probabilitati) si mai multe de informatica (Inteligenta Artificiala, Retele sau Sisteme de Gestiune a Bazelor de Date)
  3. Anul 3 e putin mai lejer pentru a-ti permite sa pregatesti lucrarea de licenta. In acest an vei avea unele cursuri obligatorii (Securitate sau Inginerie Software) si multe optionale din care trebuie sa alegi tu.

Pentru specializare CTI (4 ani) cursurile vor fi urmatoarele (lista completa) :

  1. In primul an vei avea mai multe cursuri de matematica (Algebra si Geometrie, Analiza Matematica sau Matematici Speciale), vei avea si Fizica dar si cursuri de informatica (Sisteme de Operare, Bazele programarii sau Grafica).
  2. In anul 2 vei avea mai putine cursuri de matematica (Statistica si Probabilitati) si mai multe de informatica (Tehnici Web, Algoritmi sau Bazelor de Date) dar si Electronica Analogica si Digitala.
  3. Anul 3 aduce foarte multe cursuri de informatica (AI, OOP, Aplicatii Web sau Compilatoare) dar si o Introducere in Robotica.
  4. Anul 4 e putin mai lejer pentru a-ti permite sa pregatesti lucrarea de licenta. In acest an vei avea unele cursuri obligatorii (Criptografie sau Inginerie Software) si multe optionale din care trebuie sa alegi tu.
Iti doresti un job/internship in Testare Software? Porneste pregatirea de aici.

Pareri ale fostilor studenti

Lucian N – Profesori de top, in matematica romanească, cursuri si seminarii fascinante, viata studenteasca care doresti sa nu se mai termine.

Catalin B – Conteaza mult apleacarea ta spre matematica. La Info inca se mai face matematica, dar nu ca in anii 2000. Intr-adevar matematica nu e ca aia din liceu cu exercitii.

Tiberiu M – Materia este ok. Programul este unul lejer. Ai mult timp liber. Profesorii sunt destul de intelegatori, vorbesc despre examen, daca este ok structura, daca avem alte sugestii. Sunt și cativa mai stricti, dar putini si acum nu e batut in cuie că o să faci cu ei. De reexaminări, sunt unele materii la care te pune sa refaci laboratoarele in anul următor.

Vezi care este topul celor mai bune facultati de informatica din Romania.

Radu Popescu

https://RaduPopescu.ro

Fondatorul comunitatii VlogDeIT. IT-ist generalist pasionat de zona de marketing/business. Ajut tinerii sa inteleaga domeniul IT din Romania si sa se angajeze mai usor.

Related post