10 Newsletters legate de testare software (QA)

Informatiile care apar si circula in in domeniul IT in general si in testare software (QA) in particular sunt extrem de vaste, si in multe cazuri au o complexitate semnificativa. Modul in care ne informam si sursele din care ne alegem informatiile noi si relevante din IT conteaza foarte mult, astfel incat sa fim cat mai la zi cu acestea, si sa nu ramanem pe dinafara cu ceva fundamental.

O modalitate extrem de buna de a fi la curent cu stiri, informatii, noi tool-uri sau trenduri din zona de QA este sa ne abonam la anumite publicatii de tip newsletter.

10 newsletters pentru zona de testare software (QA)

Definit simplu, un newsletter (in traducere ”buletin informativ”) reprezinta un abonament pe care il primim de regula in format electronic, pe email, de la o anumita publicatie/ asociatie/ site cu diferite informatii sau stiri pe un topic anume.

Newsletter-ele sunt extrem de populare in ultimii ani, fiind o forma moderna de mass-media. Sursa imaginii.

Acestea au avantajul de a fi niste surse destul de bine sintetizate sub aspect cantitativ, care ofera un raport optim de stiri din domeniu, articole sau prezinta anumite tehnologii inovatoare. Cele mai multe sunt gratuite, nu avem nevoie decat de o adresa de email, si timp pentru a le parcurge.

In continuare vom vedea o lista de 10 astfel de newsletters, relevante pentru zona de QA.

1. Ministry of Testing

Un prim astfel de newsletter extrem de popular pentru sfera de quality assurance este reprezentat de cel oferit de Ministry of Testing. Aceasta este o publicatie extrem de cunoscuta, ce prezinta pe langa newsletter-ul sau, si un blog foarte interesant si unul din cele mai ascultate podcast-uri de QA din lume.

2. Software Testing Weekly

Un al doilea newsletter din ramura testarii software, extrem de popular si ca urmare a faptului ca e unul dintre cele mai longevive, este al celor de la Software Testing Weekly. Acest newsletter apare de regula saptamanal si prezint lucruri interesante si de actualitate din diferite categorii: stiri, automation, tool-uri etc. Articolele lor pot fi citite de asemenea pe site-ul lor (ca in majoritatea publicatiilor de buletine informative de altfel).

3. Association of Software Testing

Un newsletter foarte cunoscut si bogat in informatii este cel oferit de Association of Software Testing (”Asociatia de testare software”). Aceasta asociatie prezinta multe informatii si nu numai pe website-ul sau propriu, de la articole de blog (ce se regasesc si in newsletter); ei organizeaza si conferinte diverse pe testare sau tehnologie in general. Tot ei ofera si anumite cursuri/ instructaje si per ansamblu este o comunitate foarte buna pentru networking profesional.

4. Test Automation 101

In continuare, un buletin informativ specific pentru reteaua LinkedIn este Test Automation 101. Acesta a fost construit pe LinkedIn, astfel incat pentru a ne putea abona la acesta si a primi newsletter-ul concret, trebuie sa avem cont si sa fim logati pe LinkedIn.

Acesta contine, dupa cum releva si numele, subiecte din zona de testare automata, diverse insight-uri, vorbeste despre tool-uri si anumite tendinte care vizeaza modul in care sa fie folosit automation-ul in zona de quality assurance.

5. Software Testing Help

Website-ul Software Testing Help este o alta resursa extrem de buna pentru partea de QA, care pe langa articolele sale informative si tutorialele online, propune si un newsletter extrem de intersant si util. Acesta este livrat destul de des (cam de 1-2 ori pe saptamana, in medie), si contine informatii centrate pe cum se realizeaza testarea software, manuala si automata (”How to”).

6. Guru99

Un newsletter cunoscut si de calitate este cel oferit de site-ul Guru99. Acesta este un site generalist legat de IT, care ofera resurse informationale foarte bune din cam toate ariile acestui domeniu, de la programare, pana la testare, baze de date sau management. Newsletter-ul lor este si el unul generalist, cu informatii din mai multe arii de IT, dar zona de QA nu este deloc neglijata, astfel incat poate fi o resursa foarte buna.

7. The Coding Jag

Tot din zona acestor buletine mai cunoscute intra si newsletter-ul The Coding Jag, oferit de cei de la LambdaTest. Acesta este si el unul din newsletterele de traditie din lumea testarii software, fiind recunoscut pentru calitatea articolelor care vizeaza direct sau tangential zona de QA. Diversitatea subiectelor abordate este foarte mare, vizand inclusiv legatura dintre QA si AI.

8. The QA Lead

Cei de la The QA Lead prezinta si ei un newsletter interesant. Acesta reuneste informatii actualizate si noutati din lumea testarii software, in special care sunt legate si de partea de programare si framework-uri, dar si de pe zona de (test) management. Pe langa newsletter, The QA Lead ofera si un podcast interesant de ascultat, cu subiecte din aceasta nisa.

9. The QA Ark: Compass

Un alt newsletter construit si activ pe LinkedIn, asemanator deci cu Test Automation 101, este The QA Ark: Compass. Si acesta este un newsletter foarte bun de urmarit, deoarece propune o serie mai variata de subiecte, de la tool-uri, noutati legate de QA sau chiar reactii ale unor personalitati din domeniu.

10. Job in IT

Nefiind chiar un newsletter in adevaratul sens al cuvantului, totusi site-ul JobInIT este o resursa la fel de valoroasa cu informatii despre lumea IT ca cele mentionate anterior. Aici pot fi regasite articole utile despre scoli de IT din Romania, pozitii din IT (cu ce se ocupa fiecare) si detalii despre tehnologiile principale folosite in aceasta industrie (limbaje de programare, framework-uri, tool-uri etc.).

Concluzii

In incheiere, abonarea la diverse newsletters reprezinta o sursa foarte buna de a ramane la curent cu stiri variate si noutati din lumea testarii software si a IT-ului in general, atat din punct de vedere personal (noutati economice de exemplu) sau profesional (noi tool-uri/ limbaje de programare etc.).

Din fericire exista foarte multe astfel de newsletters de calitate pe partea de QA, care ne pot ajuta sa ne documentam constant si sa ne consolidam cariera in timp cu resurse de calitate.

Bonus, daca vrei sa aflii mai multe despre ramura testarii software (QA), aici gasesti 4 podcast-uri interesante din domeniu.

Mircea-Gabriel Macarie

https://www.linkedin.com/in/mirceamacarie/

Tech enthusiast și QA engineer, membru al comunității Vlog De IT. Interesat de testare software (QA) în general, de User Experience și Web Development.

Related post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *